Sitter vid mitt köksbord och har tänt ett ljus som brinner på köksbordet här i köket i Sundbyberg. Martin sover fortfarande så jag låter julmusiken komma igenom mina AirPods. Jag är verkligen vansinnigt kär i juletiden. Tror det kommer ifrån vår familj på mammas sida. Vi har alltid hedrat julen helt och fullt. I allt från den kristna traditionen till givandet och ljusens tid. Att låta ljuset vara i fokus. Inom oss som utanför oss. Igår började vi baka inför julen och fryste in. Det doftade så gott i hela lägenheten! Martin bakade Levain bröd och jag bakade bröd som funkar för min glutenkänsliga mage. Surdegsbröd på Emmer mjöl. Jag är inte så bra på saffransbröd och så men jag tänkte att jag ska ge mig på mammas saffransbröd med mandelmassa lagom till jul. Monica har ett bra recept på mormors kardemumma kringlor. Ska se om jag kan lura till mig det ifrån henne. Ikväll och imorgon ska jag gå och titta på mina vänner Sarah och Malena. Ikväll är det Sarah Dawn Finer och Tareq Taylor på Börsen och imorgon sjunger Malena Laszlo med Filharmonikerna på konserthuset. Så stolt över dom båda! Och jösses vad mycket jul det kommer bli! Jag har ännu inte tagit promenaden förbi skyltfönstren på NK men imorgon på väg till konserthuset tänkte vi göra det. Har du vissa traditioner runt jul som liksom är ett måste? Jag tycker om att gå på julmarknader och äta brända mandlar, dricka glögg och se all juligt. Jag tycker om små julpynt hemma och gärna i form av de gamla figurinerna. Inte många men några vill jag gärna att det ska vara. Jag planerar att annorlunda julbord i år. Med mycket vegetariskt och smaker från hela världen. Vad brukar du ha på julbordet som inte är svenskt eller traditionellt? Har du ngt tips? Tar gärna emot några! Kram Malin