Lyssnar just nu på boken Leverns okända kraft av Anthony William och har blivit så peppad att göra en liten lever kärleks boost. Så min tanke denna påsk 2020 är att begränsa min belastning på levern och låta den återhämta sig till absolut bästa kapacitet till den 9 april. Jag börjar idag söndagen den 1 Mars det blir 40 dagar exakt. En super härlig rening. Perfekt! Så vad är då planen? Ja men först lite om vår älskade kompis levern: Vår lever kan rena sig själv utan någon egentligen hjälp från utifrån bara vi om vi ger den essentiella näringsämnen. Bara att det är det organ i kroppen som växer ut igen när vi skär och tar bort delar av den visar hur viktig kroppen tycker att den är för oss. Vi behöver den för att överhuvudtaget kunna fungera. Som ni vet så brukar ju oron vara som störst när tex cancern tar sig till levern. Det brukar anses som det sista steget. Så även om den är skapt till att rena sig själv och äta ut när vi skär i den så kan det dock komma en tid när den överbelastas och inte fungerar som den ska. En stillasittande livsstil, dålig kost, miljögifter eller användning av kemikalier är bara några faktorer som kan göra att levern får det tufft och hindrar den från att genomföra sina plikter ordentligt. Och på samma sätt som vi kan sabba för den kan vi hjälpa en att rensa ut det vi ställt till med genom att man äter livsmedel som är rika på näringsämnen, antioxidanter och andra substanser som är viktiga för rensning. Så nu till planen. Jag tänker de närmaste 40 dagarna bara äta mat som jag VET att min lever mår bra av. 2015 gjordes en forskning på vilka produkter som stärker vår lever och det är Frukt som tex Banan, Äpple och Vindruvor Korn och Havregryn Rödbetor, Morötter och juicer av dom. Broccoli, brysselkål och sparris Råris, potatis och sötpotatis Fikon Gröna grönsaker som grönkål, bladselleri, gurka och spenat. Citron och Grapefrukt Papaya, Vattenmelon och Granatäpple Avocado Gurkmeja Vitlök Olivolja Grön te Nötter som mandlar Bär och framförallt mörka bär som blåbär Örter som persilja och koriander Fisk Ja som du ser så är det ganska lätt att äta så levern mår bra och får sig en utrensning och ändå bli mätt. Jag kommer köra periodisk fasta mellan 20.00 på kvällen till kl 10. 00 dagen efter. Så jag kommer bara dricka under denna period. Men om du känner att du inte vill göra det så är det perfekt tillfälle att tex äta en portion havregrynsgröt men försök att inte äta den med vanlig mjölk utan istället ladda på med bär. Ibland tar jag tex apelsinjuice och häller på. Hur gott som helst. Jag kommer göra en smoothie varje dag på bladselleri, blåbär, fikon och rödbetor eller morötter. Till det tar jag en tsk av mitt egna gröna pulver med gurkmeja. Jag tycker om sallad men jag är rätt frusen av mig så om jag äter en sallad på lunchen äter jag oftast det med en kopp hett vatten eller te. Till lunchen tar jag också mina vitaminer och mina omega. Jag tänker att jag kommer ha potatis, sötpotatis och ris som bas till mina måltider. Och till det kommer jag tillföra de olika grönsakerna ovan till det efter smak och längtan. Jag kommer hacka upp en vitlöksklyfta i några mindre bitar och svälja med lite vatten tillsammans med middagen. Så stinker jag inte vitlök. Vad är det då bra att tänka på att undvika? Fet mat: Allts som är friterat, all snabbmat, eller hämtmat från restauranger. Godis, chips och nötter med choklad eller yogurt överdrag. Mat med stärkelse som tex bröd, flingor, pasta, kakor och tårtor eller bullar. Jag äter ju glutenfritt men även det ska jag baka själv om jag ska ha något. Mjölkprodukter och ägg. Varför ? Jo för levern är min bästa vän när det gäller att ta hand om virus i kroppen. Och virus älskar mjölkprodukter och ägg. Man ger t o m ägg till virus när man forskar i laboratorium för de växer så bra av dom. Så låt levern få vila från dessa nu. Det är bara 40 dar. EASY! Socker: Ja se ovan och ni vet. Allt socker som inte kommer naturligt från frukt, grönsaker eller rå honung ska bort dessa 40 dagar. Salt: Och då ska ni läsa FEL salt. För bra salter och mineraler behöver vi. Jag har dessutom nation brist så jag behöver salt. Men inte fel salt. Så detta är rätt enkelt. Allt som redan är saltat ska jag försöka undvika om jag ska stötta levern dessa dagar. Som tex bacon, parma skinka, tonfisk på burk, majs på burk. Ingen burkmat punkt slut där salt är adderat och även krossad tomat som ofta har adderat salt i sig. Jag gör eget på färska tomater. Jag använder Himalaya salt när jag lagar mat eller mitt Keltiskt salt som jag köpt på hälsokosten. Vinäger. Ja jag vet att det är en trend nu med äppelcider vinäger tex just nu men det funkar lka bra med lite pressad citron. Jag tänker låta bli allt som har att göra med jäst så mycket det går och artificiella saker. Rent och naturligt ska det vara. Alkohol: Vem som än vill ge levern en chans att läka och vila ska undvika alkohol helt under denna period. Jag dricker ju redan väldigt lite men om även jag går och tar ett blodprov efter en kväll ute då jag bara druckit två glas vin så kommer det ge utslag på mina lever värden dagen efter. Levern kommer återhämta sig men du fattar. Så pass påverkad blir den av det och denna period är till för att läka. Jag äter ju väldigt lite kött och fisk. Jag får mitt protein genom kokta bönor eller quinoa. Men OM du ska göra detta och äter animaliskt protein försök att köpa ekologiskt och kött som fått gräs foder inte animaliskt foder. Så lite "förorenad" mat som möjligt från tex hormoner. Vill du ha plantbaserat mjölk försök att göra egen istället för den köpta. Jag är super peppad!! Jag känner redan att jag kommer bli så stark. Och min lever kommer bli sååååå lycklig. Så nu kör vi!! Här kommer lite kärlek min älskade lever. Hänger du med? Ps: Levern tycker om vatten i alla dess former som ifrån tex gurka, äpple och vatten melon. Eller bara i ett glas vatten. Om du vill köra riktigt hardcore dessa 40 dagar försök att inte ha vatten i vatten flaskor utan i metall eller glas. All typ av plastflaskor avger giftpartiklar av något sätt. Lägger in lite härlig bilder på vatten som en symbol på rening.