Att gå in för att enbart äta medelhavskost men med svenska råvaror är en liten utmaning stor del av året men under sommaren är det onekligen enklare. Jag dricker enbart fram till kl 10 så när jag väl åt frukost idag blev det med tomat i från Järvsö med lite pressad vitlök. Igår fick Martin upp lite abborre till mig som han filéat upp och jag älskar verkligen abborre. Så jag stekte på dom med salt och örter från Grekland och peppar. När allt var klart pressade jag citron över hela rätten och lite mer olivolja. Såååååå gott!! Till det en kopp te. Så jag upplever att jag nu inte bara äter mer hållbart för miljön utan även mer hållbart för min hälsa. 1. Inte nätfångad fisk utan abborre från älven Ljusnan fångad av Martin. 2. Ekologiska tomater som pollinering skett av humlor som bor på tomatplantagen. 3. Ekologisk citron från Europa. 4. Olivolja, salt och örter från lokala bönder i området runt Arcangelos på Rhodos. Så det var bara peppar och teet som rest lite för långt och som inte var ekologiskt. Och mjölken i teet som är den enda mjölk jag dricker. Men jag klarade mitt ” 50 % miljövänligare än förut” mål med stor marginal. Härligt!! Och dessutom mitt mål med medelhavskost till 100%! Bam!!