Emelie och Michalis bor i en liten by nära Vamos i Chania området. Han är från Athen och hon är från Belgien. Han är vetenskaplig och hon är själslig yogi. Nästan omedelbart synkar vi allihop och samtalen vill aldrig ta slut. De har bikupor och är extremt intresserade av allt vad som har med att göra med dessa små väsen på vår lilla vackra planet. Deras små samhällen är både kärleksfulla och tuffa och de båda berätta med passion om det. Den honung som de producerar tar Emelie och Michalis hand om med kärlek. Vi får många fina berättelser om vart deras honungskupor stått och hur de tar tillvara på den. Honung som är ifrån äng blommor kommer alltid kristalliseras tillskillnad på honung som kommer ifrån träd tex. En honung som inte är uppvärmd eller pastöriserad kan hålla sig flytande ett år. Så de rekommenderar oss att alltid fråga när biodlaren tog honungen. En honung som jäser har tagits för tidigt från bina. Innan de har förslutit honungen i sina hål i kakorna. Då innehåller de mer fukt och börjar jäsa. Honung som är uppvärmd över 40 grader innehåller inte längre det nyttiga med honungen så då är det egentligen bara fruktsocker. Så fråga också alltid hur högt de värmde upp honungen när den pastöriserades. Emelie och Michalis gör också kambucha med honun. Vanligtvis görs kambucha med socker men Michalis har under ett år vant sin sk scuby att äta honung. Bit för bit har den blivit vän med bakterierna i den råa honungen. Deras kambucha är utan tvekan den godaste jag har druckit! Martin fick med sig honung till sina barn och jag laddade på för förrådet hemma. Och en varsin flaska kambucha förstås. Om ni någonsin kommer till Kreta och området Apokoronas gör ett besök här tidigt på resan. Så du kan njuta av deras nyttigheter hela semestern. ♥️ Nästa veckas yogis kommer få möjlighet att köpa en flaska på tisdag . 👍🏻 Besök deras hemsida får ni läsa mer. Nu ska vi göra engelsmannan glad. Nu ska vi till ett lokalt ölbryggeri. Charma heter ölen. Kram från oss!