Yoga vid och under olivträden på Mallorca. Jag var ung när jag förälskade mig i olivolja. Denna ljuvliga källa av omega 3 och bakteriedödande egenskaper har jag använt till allt som bara är möjligt. Förutom att jag ätit det har jag använt det till håret, ansiktet, kroppen och även gurglat och silat mellan tänderna för att få vitare tänder och döda virus och bakterier. Olivolja, surdegsbröd, keltiskt salt och lite citron. Det säga att i de länder där de blir äldst och är friskast i världen är omega 3 en näring som de alla får i sig på något sätt. Och runt medelhavet säger de äldre att där äter man inte bröd som vi nordbor utan det är till för att suga upp den nyttiga olivoljan. Jag äter ju väldigt sällan gluten för mina tarmar mår bättre om jag inte gör det. Och när tarmarna mår bättre tar de upp näring bättre och ger mig ett starkare immunförsvar. Men ibland bara måste jag!! För jag älskar bröd! Och då köper jag riktigt färskt Levain ( surdegsbröd) som jag doppar i olivolja med det nyttiga keltiska saltet och citron. Alltså jag ORKAR inte så gott. Jag älskar olivolja och kan ha det på allt!! I allt! Överallt! Men tillsammans med en bit levain… det toppar ALLT! Jag och fina Inger vid ett olivträd i Fornalux Jag köper sällan olivolja på matvaruaffärerna utan istället från grossister som köper direkt från någon gård. Eftersom jag använder den på huden så vill jag veta att den är bra och skött med kärlek. Om du frågar charkdisken så brukar de ibland sälja olivolja direkt från någon olivträd i södra Europa. Kram Malin