Som jag skrev på instagram hörom dagen så har jag ju bestämt mig för att bli bättre på att laga mat. Jag har alltid gjort det enkelt genom att göra några få favorit rötter men nu är det dags att ta tag i det jag alltid drömt om. Laga riktigt god mat. Nu under perioden av klimakteriet så har jag upplevt att riktig mat är viktigare än någonsin. Slarvar jag känner jag det på en gång i mina leder, i mina fötter på morgonen, på mitt humör och min sömn. Min kropp behöver mitt totala stöd. Så det är inte bara för att jag tycker om att laga mat utan också för att jag mår bättre av att göra det. Hälsosam god mat! I min familj älskar vi indisk mat. Och jag vill verkligen bli bättre på all typ av asiatisk mat. Min moster Birgitta bodde många år i Australien och lärde då känna en kvinna som var en fantastisk kock, Charmaine Solomon. Åh vad jag älskade den mat Birgitta lagade från Charmaine recept. Så i somras köpte jag hennes kokbok på nätet. Just igår bestämde jag mig dock för att göra ett annat recept. Butter Chicken Tikka Masal. Det som är bra med den rätten är att du steker såsen och kyckling för sig. Vilket innebär att jag också kan göra ett vegetarisk alternativ. Så igår marinerade jag kyckling för sig till Martin och tofu för mig. Sedan kokade jag ihop såsen men bytte ut mjölkprodukter mot plantbaserad alternati förutsatt att de inte har för många E ämnen i sig. Hittar jag inga bra alternariv tar jag ekologiska låglaktos alternativ för jag tror innerligt på att alla konserveringsmedel och hitte på är skadligt för vår kroppen. Framför allt i klimakteriet. Det som är det fina med den indiska maten är alla hälsosamma örter som får koka ihop och bli som en läkande pasta för kropp och själ i doft, smak och näring. Kroppen behöver fokusera på att balansera upp hormon balansen inte alla ämnen. För att hitta bra recept på Butter tikka Masala kan du bara googla, finns överallt på nätet. Jag är inte riktigt nöjd med det receptet jag gjorde igår från en engelsk sida. Så jag ska hitta ett ännu bättre. Har du ett som du använder får du gärna dela det här. Igår kväll förberedda jag för att idag på morgonen att göra ett försök med surdegsbröd på Emmer, dinkel med nötter och torkad frukt. Var uppe så tidigt i morse och ställde den i ugnen efter att den här i kylen hela natten. Jag är sååååå hungrig men behöver vänta tills den svalnat. Men snart så!! Men min bagarmöstare här hemma är en så länge nöjd med hur den ser ut. Vi har odlat en passion för riktig surdegsbakning. Och nu går allt på rutin. Vi äter INGET annat bröd. Det håller sig färskt länge, går lätt att frysa in i skivor efter två, tre dar så vi har gott bröd hela veckan. Snart är det dags för min frukost… mmmmmm Mamma och hennes syster Birgitta Prioritera den här tiden i ditt liv för slow food och så naturliga produkter som möjligt för det betalar sig sen. Ditt liv blir dyrbara och dyrbarare. Stor kram! Malin