Solnedgång på baksidan av huset i järvsö. Hej vänner! Ja jag vet att för många av er är semestern slut. Andra insuper de sista dagarna av ledighet. Min äldsta son Christopher har alltid sagt att det är onödigt att ta semester på sommaren eftersom kvällarna är så ljuvliga, Bättre att ta ut semester där det är mörkt och kallt. Det ligger någon sanning i det och jösses vilka fantastiska kvällar vi haft. Sorgmantel på insidan av glaset till stallet. I vårt liv har det hänt massor den senaste tiden. Jag kan tyvärr inte dela det nu och nej jag är inte gravid och jag ska inte få barnbarn än men ja nya projekt är på väg att födas. Låt oss säga att föreningen är redan gjord nu väntar bara några månader av växande tills"födseln" är på G. Då ska jag berätta ALLT! vitblåklocka som letar sig fram genom lupinbladen. En sak jag kan säga är att vi just nu älskar att vara i Järvsö och i naturen. Martin fiskar varje dag och fryser in för vintern. Igår fick han gös för första gången och det blev en sagolik middag med vår ukrainska väninna Anna. Hon är vår ständiga påminnelse om att vi har det väldigt bra just nu och gnälliga människor vill vi inte ha omkring oss. Bara fina sköna människor som ser livets skörhet och som lever medan vi kan leva. Att höra hennes skratt när Martin skojar med henne är en lycka. Nu har hon fått sina sista fyra siffror till hennes personnummer så nu kan hon även arbeta här och försörja familjen som är kvar i Ukraina. Vi firade med gös, vitt vin och nyplockade rödavinbär med vaniljvisp. Martin som första gånger strängar en gitarr via youtubeJag kan ärligt säga att den här sommaren verkligen har gjort gott för oss båda. Vi har ett lugn i kroppen och är väldigt trygga i vår kärlek till varandra och livet. Anna påminner oss ju hela tiden om at vara rädda om varandra. Hon har ju inte sett sin man på snart fyra månader. Tack för alla era kommentarer och era tips och råd om myrorna. Jag provade både peppar och kanel och dom gav faktiskt upp. Jippi!! Vi har plockat massor av vinbär och fryst in. Just nu pratar vi väldigt mycket hållbarhetstänk här och mat från förr. Ja för vi båda tror att många av de som lever och levt länge, ja uppåt 100 år och är friska äter lite mer som förr. Mat lagas från grunden och inte i för stora portioner. Så jag vill dela med mig av Martins recept till gösen. Det var såååå gott! Går såklart även att göra med tofu eller ngt vegan alternativ. 700 g Gös eller skivad Zuccini. 2 st Schalottenlökar2 dl vitt vin2 dl cream fraîche. Vegan eller av ko. 1 dl parmesan. Vegan eller av ko. 1 paket bacon eller fläsk eller svamp. smör, salt, svartpeppar. Tillbehör: Persilja och citron. Låt den finhackade löken små puttra i det vita vinet tills det bara kvarstår ett par matskedar. Tillsätt cream fraîche och parmesanen och låt det sakta värmas upp så osten smälter. tillsätt salt och peppar. När det känns härligt krämigt dra det till sidan och låt det hålla sig varmt men inte på varm platta så klart. ;-) Strimla bacon/fläsk eller svamp knaprig och lägg på hushållspapper och låt det rinna av. Skär gösen ( eller zuccinin) lite snyggt i bitar efter egen design och smörstek dom fina på bägge sidorna. Salta och peppra. Servera det med potatis, ris eller quinoa och garnera med persilja och lite uppskuren citron. Ät långsamt och njut!! Så har ni något recept från förr eller från medelhavet som ni älskar och vill del med er. Skriv gärna ner det här på kommentarer. Kanske hamnar ni i min bok om ni vill och har lust. Med ert namn förstås! Stor Kram på er! Martins efterlängtade Gös fångst.