Så är jag äntligen här! Min yoga lärare Maria Noox har pratat om Kreta så länge jag har känt henne. Min vän och kollega Camilla har sett detta som sitt hem i några år men också alltid haft det som en kär plats i sitt hjärta sedan hon jobbade här som guide för vingresor. Och nu är vi här! Denna fantastiska självförsörjande ö är Greklands största och kan egentligen ses som ett eget litet land. ALLT finns här. När vi landade möttes vid av 32 graders värme och en stor omfamning av Camilla och Eric. Eric har alltid drömt om sin egna reflexologi studio och nu har hans dröm äntligen förverkligats. Så på vägen hem från Chanias flygplats stannade vi till där för jag var så nyfiken.Den var såååå fin och låg liksom på taket på ett hus med fantastisk utsikt. Han har inrett den så smakfullt. Camilla och Eric bor i en mindre by ovanför den lilla by vi ska ha min yoga nästa vecka. Jag och Camilla har En rutin vi gjort i alla år på våra kurser och nu är gubbarna våra en del av den så klart. Det är att så fort jag kommer till Grekland äter vid lunch vid havet. Ingen skillnad denna gång och maten var ljuvlig. Hemma hos Camilla och Erik är det nu skördetid i den lilla trädgården. Jag älskar ju den grekiska maten och deras förhållningssätt till livet. Så denna vecka blir mitt totala fokus att lära mig så mycket som möjligt om deras liv. Så igår kväll tog Camilla och Eric oss upp till bergen och en liten by med mat som typ kom ifrån gudarna. Vi så det äldre paret som lagade maten i det lilla köket och var helt förundrade över hur de lyckades bara de två. För när kl var 21.00 var resturangen full med Greker och några fransmän och så vi. Jag och Martin sa att det var nog den godaste maten vi ätit. Ren, hemlagad husmanskost. Såååå gott!! Inne i resturangen var det som ett litet museum som visade oss de gamlas traditioner och en mjölkvarn. Så fint!! Om det här är bara början på denna vecka kommer jag vara hög som kyrktornet i Järvsö av upplevelser och lycka när veckorna på Kreta är slut. Stor kram