Varning, denna text är inte för veganer. Under hösten håller jag på att lära mig ALLT jag kan om hur vi kan leva länge och ett friskt liv. Läser mycket om de blå zonernas mat. Jag är ju allätare även om jag anser mig vara en varan som äter animaliskt ibland. Jag äter inga mjölkprodukter alls eller mat med tillsatser. När lång och friskt liv visar sig hänga mycket på hemlagad ren mat så blir det mycket hemlagat just nu och jag och Martin tar reda på allt. Martin är ju min motsats. Han är en person som äter animaliskt med lite grönsaker till men vi har ett mål gemensamt som några av er redan vet. Vi köper extremt sällan fisk utan väntar in sommaren och det egna fisket för att skydda våra hav. Och när vi äter animaliskt är det ekologiskt, från boskap som betat ute året om och som inte äter spannmål utan gräs. Men helst äter vi det som Martin själv har jagat. Det gör att vi äter animaliskt väldigt sällan och snålar med det kött vi äter. Basen är veganskt med lite tillägg av protein som de blå zonernas mat. De zoner i världen som fiskare har upptäckt att de är mest vitala och lever längst. På bilden ovan ser du en maträtt som min mormor skulle bli megastolt över att jag lagat. Det är en Ramen med risnudlar men där buljongen är kokt i 12 timmar av ben från rådjur som Martin själv skjutit. Vi tog vara på så gott som allt och det som blev över gick vi ut och skänkte till djuren. T o m fettet från buljongen fick fåglarna. Det bästa med den buljongen är att den innehåller naturligt collagen som är väldigt bra i vår ålder för hud och leder. Och sedan är det trattkantareller som vi själva plockat, ingefära, koriander, persilja och lite annat gott. Allt kommer i min nästa bok. Men just nu är fokus på boken om vår mamma som kommer i april. Ikväll kan du se när vi gästar Carina Bergfeldt och pratar om vår fantastiska mamma. Ha nu en fin helg! Kram Malin