En sak är säker, jag mådde så mycket bättre när jag åt medelhavskosten som fanns i Grekland. Efter två veckor i Sverige och maten som jag valde här började kroppen känna sig tung igen. Så för några dagar sedan gick jag förbi Medelhavsmuseet och köpte mig en bok om arkeologiska fynd på Kreta och kosten där. Jag kan den här kosten men jag har aldrig levt efter den till 100 %. Jag har ju varit intresserad av de blå zonernas rutiner och knep till långt hälsosamt liv sedan 6 månader och tog steget fullt ut under min workation på Rhodos. När jag så tydligt märkte skillnaden hemma igen beroende på mina val av mat bestämde jag mig. Nu ska jag strikt äta medelhavskost i tre månader och se vad som händer. Och följa de blå zonernas rekommendationer. Så basen i min kost from med förra veckan är nu: Grönsaker 3-5 gånger om dagen. Både färska och kokta. Frukter eller minst en näve bär 3-4 gånger om dagen. Nyttiga fetter som olivolja varje dag. Citron juice på något sätt varje dag. Gröna bladgrönsaker varje dag råa eller kokta. Baljväxter och nötter någon gång i veckan. Fisk en gång i veckan OM vi fiskat den själva. INTE köpt. Kött en till två gånger i månaden. Helst direkt från bönder. Använd farmup appen! ALLTID VÄLJA EKOLOGISKT ELLER/OCH NÄRODLAT. SÄSONGENS GRÖNSAKER OCH FRUKTER. En liter vatten om dagen. Jag ska ta bild på mig själv och min kropp med fokus bindväv och hud. Och sedan jämföra resultatet efter tre månader. Ska bli så spännande!! Imorgon berättar jag om de blå zonernas del i det hela. Kram Malin