Martin är av den personlighetstypen att när han får en idé på ngt så går all hans vakna tid till att lära sig så mycket som möjligt runt det och om det konceptet. Om det dessutom visar sig att det på något sätt kan hjälpa mig så tycker han att det är ännu roligare. Det är hans kärlekens språk. Kärlekens språk är att vi alla har olika sätt att utrycka vår kärlek. Och många så ger vi på olika sätt och det gör att vi inte alltid förstår att det är en kärleksförklaring som kommer. Om du vill har blommor så ger du kanske blommor. Men din partner kanske mer hade uppskattat att du ger dom ett hemlagat surdegsbröd. ;-) Det gäller att lista ut vad din partner vill ha eller vad du lyssnar till. Bild: Min surdegsbäbis växer så det knakar. Började vid orange tejpen.För ca ett år sedan så började vi prata om surdeg och vad det innebär pga att jag är känslig mot gluten. Ja t o m mitt DNA test säger att jag har en tendens till att utveckla det. Men jag har märkt att om jag äter riktigt surdegsbröd och det brödet är dessutom gjort på kulturvete eller råg så blir mina tarmar inte lika upprörda. Då för ett år sedan experimenterande Martin med surdeg som han själv gjort från grunden men det gick aldrig så långt som att baka bröd. Men eftersom vi både nu lever så mycket som möjligt efter medelhavskost eller ska vi hellre kalla det " de gamlas väg" så var det dax att ta tag i det där med surdeg igen och faktiskt baka det. Det är så spännande med levande kultur som är fylld med nyttiga bakterier för magen. Kompisar som kommer se till att vi båda håller oss friska och mår gott. Det är precis lika roligt för oss båda men Martin går verkligen all in. Skulle inte förvåna mig om han går en bagarkurs snart. De blir otroligt vackra också hans bröd, kolla bara här. Alltså kolla!!! Det är hans andra bröd någonsin! Där han har gjort ALLT själv och inte med någon bakmaskin heller. Såååååå vackert och jätte gott. Just nu håller han på att baka ett bröd som jag ska få ta med mig till Järvsö imorgon. Det doftar nybakat i hela köket. Det ska bli så gott!Kram på er! Bild: Du ser att brödet har jäst ordentligt med de nyttiga bakterierna pga bubblorna i brödet.