Jag har jobbar just nu nere i Skåne och tog med Martin på ett litet äventyr. Största anledningen till att jag sa ja var att det handlade om naturupplevelser och ekologi. Att det finns så mycket att uppleva i vårt vackra land. Martin sa ett självklart ja till att följa med eftersom han arbetar med upplevelser och tänkte att han kan passa på och kanske fånga upp lite fler till hans företag. så det blev en sk workation som ni som följer mig vet att jag älskar så mycket. Första besöket var något som Martin ställde sig frågande till men nästan omgående blev helt lyrisk över. Förmodligen pga vår värd Richard som för ca 7..8 år sedan bestämde sig för att leva så mycket det går på det som själva odlar. Det har genom åren blivit en underbar liten gård med permakultur, ett hållbart system där inga bekämpningsmedel används. Det första Richard gjorde var att bjuda oss på Chaga Latte och en rawfood kaka av jordnöt och kakao. Jag trodde att Martin omedelbart skulle titta på mig och känna ett tvärt nej som annars men han sa att det var bland det godaste han smakat. Blad av kärleksört. Till den lilla kladdkakan fick vi blad av kärleksört. Mest för att det var vackert men det går också att äta. Det hade jag ingen aning om!!! Det hade smaken av lite syrlig avokado och Rille som han kallas, berättade att han brukar göra guacamole på det istället för avokado som måste resa så långt. Röd amarant Sedan tog han oss ut i trädgården och plocka det vi nu skulle ha till lunch. Det är lite hela hans tanke bakom som idé. Att inspirera andra att odla mer hemma och plocka därifrån under säsong till matbordet så belastningen på planeten blir mindre. Skulle fler odla hemma och tex bara handla då man absolut måste och på vinterhalvåret skulle göra en stor skillnad. Därför skapade han och hans fru Ekoforia som bjuder hem andra till dom som vill inspireras eller bara upplevde naturen nära . Chaga Han hade otroligt mycket kunskap och det var så otroligt inspirerande för både Martin och mig. Och en fantastisk upplevelse!! Men det hade bara börjat… Nu började nämligen tillagningen av vår lunch. Allt genom öppen eld. Pizza med jordärtskocka och citron aioli. Marinerad rotselleri och en pumpaliknande squash. Alltså det var så gott att min glutenkänsliga fick bara gilla läget. Jag rekommenderar verkligen detta ställe!! Nyinkommet lära er så mycket och njuta helt och fullt. Nästa stopp var något jag velat höra sååååå länge med Martin. Paddla kanot!! Och det blev ett äventyr vill jag lova. Vi körde in i absolut varenda gren som hängde över den lilla ån även på de ställen då den var bredare och grenen väldigt liten. Helt galet att vi absolut inte lyckades missa dom! Vid ett ställe åkte vi bakochfram ner för en pytte liten fors för vi fastnade vid stenar. Jag tappade åran. Vi skrattade så tårarna rann och såg så många olika fåglar. Ja det var en upplevelse verkligen. Fika paus i skånes skogar När vi kom fram, tre och en halv timme senare, la vi upp kanoten där Anette på Rönneådalens sport och fritid sagt till att vi skulle lämna dom och vandrade bort till dressinen som skulle ta oss tillbaka där vi började. Det var såååå kul och inget någon av oss gjort tidigare och så vackert!! Och det tog kanske ca 30 min att komma tillbaka så vi vart riktigt snopna. Det var verkligen en jätte fin dag och vi båda var super nöjda med allt. Imorgon ska jag drejja och Martin ska ut och fiska. Och så ska vi äta middag med några vän er i Helsingborg. Så mer på bloggen imorgon. Kram