Igår var vi bjudna hem på middag till herr Suresh Kumar och hans vackra fru Neema Channa på middag. Jag lärde känna Suresh då jag blev inbjuden till Indiska ambassadens firande av Yoga international som är varje år den 21 juni. Indien och yoga ligger ju mig varmt om hjärtat och Martin älskar indisk mat. I England är ju t o m Kyckling tikka masala deras nationalrätt. Så vi äter väldigt mycket indiskt här och nu skulle vi för första gången få äta riktig hemlagad indisk mat. Martin har aldrig varit i Indien och har aldrig varit speciellt intresserad över att åka dit med tanke på att det är väldiga kontraster mellan fattiga och rika. Vilket också var väldigt jobbigt för mig att se första gången jag åkte dit. Och vad man än tycker om Indiens politik och hur de fördelar pengarna så behöver de fattiga att vi kommer. Så i februari 2021 tar jag med Martin på hans första möte med Indien under en yogaresa för tidningen Topphälsa. Något jag verkligen ser fram emot. Yogan är mitt hjärta och att återvända till dess kärna betyder väldigt mycket för mig. Och att få visa honom det. Samtalen under middagen gick väldigt mycket runt det indiska maten. Vi frågade massor eftersom vi båda tycker om att laga mat och till vår förvåning fick vi då reda på att de flesta indiska restauranger gör inte indisk mat utan egentligen maträtter från Bangladesh eller Pakistanska. Så man kan säga att den är närmare recepten i den norra delen av Indien där man äter mer kött. Söder ut är maträtterna mer vegetariska eller med fisk. Eftersom många är hinduer äter de mest vegetariskt och muslimerna äter inte fläskkött. Maträtterna under kvällen var mestadels vegetariska med en rätt lamm och en kyckling. Vi fick också en 15 minuters kurs i hur man kokar indiskt ris utan att det blir kladdigt. Tydligen så ska basmatiriset ligga i vatten i en timme och sedan bara kokas i tio minuter. Det går absolut inte att gå efter klockan som vi svenska gör utan riset ska smakas av till det känns som att det har rätt konsistens. Då ska det resterande vattnet rinna av. Maten var extremt god och det är fantastiskt att få uppleva igenkända smaker på ett nytt sätt. Samtalen var berikande och det var fint att höra de olikas möte med Sverige. Några hade bott här i över 30 år. Andra har precis kommit hit och tex arbetar på ambassaden eller som professor och forskare på Karolinska sjukhuset. Där faktiskt en del av forskningen handlar om hur yoga kan hjälpa människor med kroniska sjukdomar. Det ska bli väldigt spännande att se hur den forskningen går. ♥️ Kvällen avslutade vi på den lokala puben och där vi som vanligt gjorde en Martin och en Malin innan vi gick hem. Han tog en öl och jag tog en kopp grönt te. Tacksamma över kvällens middag med ännu ett möte med nya medmänniskor på vår vackra planet. Namaste ??