Ja det finns en möjlighet, om man vill, att leva nära naturen och så naturligt som möjligt även om man bor mitt i stan. Kanske inte med egen bondgård där du kan odla själv men där det finns producenter som tänker till och tar ansvar. En av dom är Sebastien Boudet och hans bageri. Nu älskar jag ju Frankrike sedan evigheters evigheter så det är lätt för mig att älska hans bröd och hans kaffe. Men ett av skälen som gör att du ska ta dig både tiden och pengarna att besöka hans ställe på tex Medborgarplatsen är att du kommer så nära det naturliga och det njutbara det är möjligt i café form. Allt mjöl är bakat från vad man kallar gammelvete från gårdar på Öland och i Sörmland. Det har vuxit långsamt, med kärlek och fått bli i sitt rätta höjd innan det skördas vilket gör att det är mycket bättre för våra magar och för oss lite gluten känsliga. Jag personligen tror ju att jag är glutenkänslig pga för mycket nytt och processat vete genom åren. Jag älskar ju bröd. Och jag har ju tex aldrig problem med magen när jag är i sydliga länder där mer av gammelvete används. Dessutom är det surdegsbröd hos Sebastien. Jag har en tid nu haft väldigt svår att äta mjölkprodukter. Det har inte med att jag blir sjuk eller något men sedan vi såg filmen om hur kor mår för några månader sedan har vi båda svårt att använda mjölkprodukter som är ifrån industri. Det har genom åren gått upp och ner med min relation till dessa produkter och jag äter det oftast om jag vet att det är från lokala bönder som uppe i järvsö eller från en by på Mallorca. Där korna blir naturligt gravida och mår bra. Och inte står hela sitt liv inträngda i bås. Men det är svårt att hitta sådan mjölk eller ost i stora städer. Och efter Joaquin Phoenix brilliants tal på Oscars galan skakades jag om igen. Sedan dess har jag haft ett sådant motstånd. Jag kan bara inte om jag inte vet att mjölken faktiskt kommer från en småskalig bondgård. Det finns dock några ställen i stan som tar sådant ansvar. "Sebastien på söder" gör precis det. Mjölken här kommer ifrån en liten bondgård på Öland. Och producerar bara en viss del mjölk. Sådant gör mig lycklig. För om jag nu är riktigt sugen och verkligen vill ha en cappuccino så njuter jag mer av den om jag vet att korna mår bra. Tack Sebastien för att du hjälper mig att vara klokare om jag nu måste njuta lite extra mer än vanligt. Och kaffet var riktigt gott. Som i Frankrike. Namaste, Malin