Ja i många år har matlagning varit ett nödvändigt måste som jag helst velat göra så enkelt som möjligt. Mest för att spara tid. Jag tycker om att laga mat jag tycker bara att det går så mycket tid åt det. Men jag vet inte om det är åldern men den senaste åren har jag faktiskt tyckt att det varit rätt kul att lägga lite extra tid. Kanske för att jag är bortskämd med den goda maten på Mallorca och smaker har blivit så viktigt. Nu för tiden äter jag ju helst vegetariskt och Martin och isak äter kött så jag försöker hitta rötter där basen funkar för båda.Jag har tex vissa saker i burkar i kylen som tex en röra på feta ost, olivolja och färska små tomater som jag använder till lite allt möjligt. Nattmacka eller tillbehör. Jag tänk vad huslig jag blivit. Ett av de recept jag jagat under några år är min mosters indiska kyckling i ugn. Ett recept hon hade med sig efter sina år som diplomathustru i Australien. Så vansinnigt god men jag var orolig att hon hade tagit med sig receptet till himlen för ingen kom ihåg den rätt jag pratade om. Tillslut fick jag tag på min kusin Boel i Australien som hade sparat sin mammas recept och fotograferade av det åt mig. Tricket är att göra en smet av örter som du gnider in kycklingen med. Jag tog god tid på mig och köpte all ingredienserna noggrant. Så noggrant att jag glömde bort att köpa kycklingen. Jag testade att använda Tempeh till mig men det var inte alls gott. Jag skulle nog hellre skära upp olika grönsaker som tex paprika, tomat, aubergine och Squash nästa gång i stället och blanda med smeten och sedan låta den stå i ugnen bredvid kyckligen och mosa till sig. Martin och isak älskade det!! Tack moster! Tack Boel! Här kommer iallafall receptet: Moster Birgittas kyckling : 1 - 1,5 kg kyckling 1 tsk fin riven eller pressad vitlök, 2 msk fin riven färsk ingefära 1½ msk currypulver 1 tesked paprika 2 teskedar salt ( tog dryga tsk Himalaya salt) ½ tesked mald svartpeppar 1 tesked garam masala 1 tesked amchur (torkad mango) eller 2 matskedar citronsaft ( tog både mango och citron saft) ½ tesked mald curryblad ( jag hoppade över det för jag hittade inga) 2 tsk lätt sojasås ( jag tog kikoman) 2 matskedar olja lite varmt vatten Garnering 2 matskedar hackad färsk korianderblad ( jag hackade dom och rörde ner det i smeten i stället för smaken blir inte lika stark då. Du kan låta bli koriander helt. Blanda alla andra ingredienser med lite varmt vatten för att göra en pasta som lättare kan sprida ut sig runt kycklingen. Gnugga in pastan inuti och på kycklingen, låt stå i en timme. Stek i en förvärmd måttlig ugn 170 ° C i 1-1¼ timmar eller tills kyckling är klar. Om den blir för brun på ytan täck med folie. Servera med varmt eller kallt ris, bröd eller sallad. Till detta kokade jag ris och och tog bort en dl vatten och blandade i 1 1/2 dl kokosmjölk istället. Och lät det koka som vanligt. Nör riset var klart rörde jag om ordentliges så att kokosmjölken blandade sig ordentligt. Det vill gärna lägga sig på ytan. Sedan serverade jag det varmt med maten. Ovan ser du ett recept som moster brukade använda. Det blev en jätte mysig middag med killarna och en stunds häng i vardagsrummet med lite choklad från jul till efterrätt. Kram på er E