När det är tre olika viljor i huset så blir det väldigt mycket kompromissande när det gäller matlagning. Det har dessa veckor lärt mig. Jag och Martin tar varannan dag och idag var det min tur. Isak hade beställt mormors köttfärssås men den innehåller massor med paprika och det tycker martin inte om. Så jag gjorde tomat såsen först. Och sedan delade jag den i två. Det blev då två köttfärssåser till båda herrarnas önskemål. Martin kallar mig " frugal" vilket betyder att någon är ekonomisk när det gäller pengar eller mat. Anledningen till det är att jag aldrig slänger mat. Framför allt inte nu. Jag lagar soppa på en spik om det är så och gör nya rätter av rester. Från middagen igår hade vi mycket potatismos över så jag gjorde vegobiffar. Tinade upp broccoli och ärtor och körde ner i potatismoset med två dl buljong gjord på varm mjölk och en grönskasbuljong. Jag hade öven stekt upp en halv lök om jag sedan la i. Och tre stora blad av färsk basilika. Jag hade också jasmin ris över sedan middagen i måndags så det slängde jag ner i smeten också. Mormor lärde mig att alltid ta vara på maten och hitta på nya recept. Kan man grundens så brukar det gå bra att trolla ihop ngt. Så det tänkte jag äta jag till middag. Resten frös jag in. Medan pastan kokade och vi väntade på att den skulle bli klar planterade jag ner lite frön i fyra burkar som martin gjort hål i. Nu är det bara och vänta och se om det funkar. Det blev en gul och en röd paprika och ett äpple och en tomat som fick bjuda på sina frön till mina nya odlingar. Så vackert det kommer bli och se dem ta rot i dessa burkar. Jag ni nu ligger jag här på offra och är rätt mör efter middagens lagande och odlande. Tack och lov är det Martins dag imorgon. Namaste, Malin