Ja det kanske låter konstigt men jag tycker om välling. Sedan jag var väldigt liten har jag tyckt om det. Men eftersom jag idag är gluten känslig, kanske efter all välling hahaha, så gör jag min egna. Jag vill inte äta så mycket på morgonen och då är det perfekt med lite välling. På kvällen innan jag går och lägger mig sover jag bättre efter lite varm len välling. Jag har också sedan jag var väldigt ung haft magkatarr till och från och då är välling magi! Framför allt med äkta honung som då har lite antibakteriella egenskaper och balanserar upp magen. Dessutom är min välling nyttig. Foto: Jag och mamma för 52 år sedan. Så hur gör jag min egna? Jag tar kallt vatten i en kastrull, ungefär måttet efter den kopp jag ska dricka ur. Sedan tar jag en dryg tsk pulver från min burk av en mix av gurkmeja, maca och psyllium frön. Sedan en tsk, ibland två, av hasselnötsmjöl. En tsk majsströbröd och en tsk Jytte mjöl ( båda står på gluten fria hyllorna) En nypa av malen kanel, kardemumma eller vanilj beroende på vad jag är sugen på. Eller varför inte lite av dom allihop. Jag vispar allt hela tiden medan det värms upp. Beroende på konsistensen tar jag mer av ngt av de gluten fria mjöl sorterna. Men oftast brukar det bli en bra konsistens när psylliumfröna får göra sitt. Jag häller upp det i en kopp och låter det svalna en liten stund innan jag tar i en halv tsk honung. Yummy! På kvällen tar jag inte min egna lilla mix eftersom Maca är uppiggande. Då tar jag en dryg tsk Ashwaganda istället. Är du allergisk mot nötter så tar du bara bort det och mer av det andra istället. Kram Malin