Vi bakar för fullt här hemma. Martin har bakat sitt surdegsbröd och jag har bakat mitt mer glutenfria bröd. Jag kan äta båda men inte lika mycket av Martins då det är rent vetemjöl. Dock köper vi ju vårt mjöl direkt från Tevekvarn här i Järvsö och det vetet är vårvete som får växa klart och inte snabbproducerat för att kunden vill ha mer. Och surdegsbröd hjälper så mycket mer tarmarna att ta hand om det gluten som finns. Dessutom är det alltid färskt. Och igår på vår bakdag kom jag lagom till att de precis hade malt mjölet. Jag bakade mitt bröd på 500 g Emmer. 300 g skrädmjöl ( gjort på rostad havre och finns på Ica) och 200 g teves vetemjöl. Eftersom Martins mjöl är rent vetemjöl och mer gluten jäser det bättre än mitt. Mitt är lite långsammare och blir inte lika högt och bubbligt. Plus att det är tyngre då det innehåller mer fullkorn. Och det är surare för jag låter min det stå i kylen över natten så de nyttiga bakterierna gör jobba mer. Båda är ljuvligt fyllt med protein och vitaminer. Min är dock nyttigare. Ser du vilket som är mitt och vilket som är Martins…. Nu är det dags för mig att smaka för att jag har aldrig testat med skrädmjöl förut. Det är ju mer smak och mycket nyttigare. Bästa frukosten!! Recept på vårt surdegsbröd finns här på bloggen. Och jag smaksatte min kambucha med lokalproducerad blåbärsmust och rabarber/jordgubbsmust. Ska bli spännande och se hur allt detta blir om några dar. Igår började jag också att göra min egna kefir med lite kefirkorn från Anna Stegs som vi köper våra ägg ifrån. Ja här på Willes flyger nyttiga bakterier genom allt. I bröd, kefir och kambucha. Alldeles underbart!!! Kramar Malin