Jag ÄLSKAR choklad i alla former och har hittat ett bra recept av Birgitta Rasmusson ur boken ”Birgittas bästa kakor vi minns” (Lind & Co, 2019).Men som jag självklart har gjort om till lite nyttigare. Så nedan ser du receptet som jag gör. Inom klamrar ser du originalet. Du behöver: 200 g mörk choklad200 g Naturli Vegan Block ( smör) 3 ägg2 ½ dl socker3 dl havremjöl gjort på glutenfria havregryn. Körde dom i mixer tillsammans med en tsk psyllium frön. ( vetemjöl) Malin specialare: 1/2 kryddmått av Gurkmeja och kardemumma vardera. 1 tsk mct olja eller kokosolja. 1 msk kallt kaffe. En nypa chili. Glasyr: Jag hoppade den helt Men hör är hennes original recept: 25 g smör1 dl vispgrädde150 g mörk chokladGör så här: 1. Smält chokladen och smöret i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.3. Rör ner havremjölet i äggvispet. Tillsätt chokladblandningen och rör sedan ihop alltsammans till en jämn smet. Slutligen lägg till kryddorna och oljan. 4. Häll smeten i en smord form. Jag käkade kokosmjölk som ströbrö. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175 °C, ca 30 min. Den ska inte vara genomgräddad, utan krämig inuti. Ska jag ha gäster senare på dagen låter jag den stå inne i 40 minuter och bli lite fastare. Inget roligt med kladdig kall kladdkaka. Låt tårtan svalna något innan du lossar den och stjälper upp den. Låt tårtan kallna. 5. Hetta upp smör, grädde och choklad till glasyren på svag värme. Rör alltsammans till en jämn smet. Låt den svalna något. Bred glasyren över och runt kanterna. Ställ tårtan svalt. Vispgrädde smaksatt med konjak är gott att servera till säger Birgitta. Jag använder gluten och mjölkfri vaniljglass. Såååå god!!!! Lycka till!