Malin Berghagen
Hej och välkommen till mig! Jag heter Malin Berghagen, en svensk skådespelerska och författare som hittade mitt tempel genom yoga redan 1998. Jag har sedan dess varit praktiserande yogalärare och hunnit skriva fem böcker om både yoga och hälsa. Mina kurser och klasser fokuserar inte på att förlänga våra lårmuskler utan att utvidga vårt inre rum, inspirera oss att lyssna till det och ge oss mod att dyka in i det. Men bloggen handlar givetvis inte enbart yoga, här får du ta del av hela mitt liv – som utspelar sig i både Stockholm, Mallorca och Järvsö. Nu när jag klivit över 50 års strecket vill jag inspirera andra till att uppleva livet här och nu. Att älska, utvecklas, drömma, uppleva och vara närvarande i litet som stort. För denna dagen är början på resten av ditt liv. Varmt välkommen in, kram Malin.
Annons

En bok om frihet

Idag börjar all press för boken Frihet, att leva sin längtan. När jag blir intervjuad så frågar många om kapitlen om min pappa trots att det är långt ifrån det boken handlar om. Men som vanligt vill de dra på kändisskapet och mina föräldrar.

Annons

Min bok om frihet handlar den inte resan och min längtan efter att få uppleva livet utan blockeringar, mönster och rädslor. Rädslor som vi alla har fast på olika sätt. Den handlar att blottlägga att vi ALLA bär på ngt som gör att vi beter oss på olika sätt här i nuet. Allt ifrån barndom, brudten kärlek, mobbing på jobbet eller trauman. Allt sättet sig i vår smärtkropp och så agerar vi utifrån det.

Annons

Jag är en person som inte är så förtjust i offer beteende. Framför allt inte mitt eget. I boken visar jag att jag är väldigt krass emot mig själv. Sedan jag började med yoga för 22 år sedan har det varit många timmar av rannsakan. ” Varför reagerar jag så negativt på det här? Varför gör jag hans problem till mitt problem?” Osv.. Att tröttna på att ha ångest, nojjor, issues och rädslor var det bästa som hänt mig! Ut ur den där jäkla offerkoftan! acceptera att livet händer. Omfamna mina beteende, förstå dem och sedan vägra låta dem kontrollera mitt nu var min väg att gå.

Boken handlar också mycket om kärlek. Till livet, till våra medmänniskor, till oss själva men också vår andliga frihet. Att vara tacksam varje dag.

Hoppas du kommer tycka om boken. Och förhoppningsvis hjälper dig den någonstans på vägen.

Kram Malin

Annons

Du kan köpa boken här! Eller i din bokhandel.

Dela på:
Annons
Laddar
https://malinberghagen.femina.se/okategoriserade/ibland-behover-vi-andras-reflektioner-for-att-ta-ansvar/